Dodaj u 'Favorites' facebook.com/GdjeNaMore twitter.com/GdjeNaMore
Pravila o kolačićima


Pravila o kolačićimaŠto su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju stvara web-mjesto i koja se sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj. Kao i velika većina drugih web-mjesta, i mi upotrebljavamo kolačiće kako bismo poboljšali iskustvo uporabe web-mjesta memoriranjem elemenata poput vaših preferenci. Kolačiće može pročitati samo web-mjesto koje ih je stvorilo.

Koje kolačiće koristi ova stranica i zašto

Ova web stranica koristi slijedeće vrste kolačića:

> Session kolačići: radi se o privremenim kolačićima koji postoje samo dok pregledavate naše web stranice te se automatski brišu kada zatvorite web preglednik. Ovi kolačići služe za pružanje boljeg korisničkog iskustva te za pobošljanje funkcionalnosti web stranice.

> Kolačići za sustav oglašavanja: na stranicama se prikazuju oglasi pomoću sustava Google Adsense te se za funkcionalnost tog sustava koriste kolačići. Ako želite onemogućiti spremanje ovih kolaćića, to možete učiniti ovdje.

> Kolačići za potrebe statistike: mjerenje posjećenosti stranicama se obavlja putem servisa Google analytics pri čemu se koriste kolačići. Ako želite onemogućiti spremanje ovih kolaćića, to možete učiniti ovdje.

Može li se spriječiti postavljanje kolačića?

Svoj web-preglednik možete konfigurirati tako da spriječi prihvaćanje kolačića na svim ili samo na određenim web-mjestima. Putem poveznica u nastavku možete pronaći upute za promjenu postavki svih često korištenih preglednika. Te informacije možete pronaći i u izborniku pomoći svojeg preglednika.

Postavke kolačića za preglednik Chrome
Postavke kolačića za preglednik Firefox
Postavke kolačića za preglednik Internet Explorer
Postavke kolačića za preglednik Safari (Mac)
Postavke kolačića za preglednik Safari (iPhone i iPad)

Dodatna literatura

Ako želite saznati više o kolačićima, na web-mjestu HowStuffWorks možete pronaći sveobuhvatni priručnik:
How Internet Cookies Work (Kako djeluju internetski kolačići)


Vrh stranice

AdriaticSeaTours.com koristi kolačiće za omogućavanje nesmetanog i prihvatljivog korisničkog iskustva, funkcionalnosti, analizu korištenja stranice i prikaza oglasa. Klikom na dugme 'Prihvaćam' suglasni ste s našim Pravilima o kolačićima i Općim uvjetima korištenja.Prihvaćam